Pénz mint Adósság!

A pénz, nem más, mint Adósság! Ha nem hiszed, nézd meg ezeket a videókat! Aztán dönts te magad... A születés pillanatától fogva, amikor a kőkorszaki csecsemő szemben találja magát a huszadik századi anyával, a csecsemő ki van téve azoknak az erőszakos, szeretet névvel illetett hatalmaknak, amelyeknek az anyja és apja, az ő szüleik, és előttük az ő szüleik is ki voltak téve. E hatalmak legfőképpen azzal foglalkoznak, hogy megsemmisítsék rejtett képességeinek többségét, és ebben egészében véve sikeresek. Mikorra az új emberi lény úgy tizenöt éves lesz, legtöbbünkhöz hasonlóvá válik, egy félőrült teremtménnyé, aki többé-kevésbé alkalmazkodott egy őrült világhoz. Korunkban ez a normális. (R. D. Laing) Te hagyod, hogy ezt tegyék? Forradalom, most!

Kövess minket a Facebook-on is..

Ha tetszik, megoszthatod..

Add a Startlaphoz

Add a Google Reader-hez

free counters

Avagy egy lebutított társadalom és a modern rabszolgaság!

2011.01.28. 14:03 Norbert'oH

A Blog célja:

 

 

 

„Sose kételkedjünk benne, hogy egy gondolkodó, elkötelezett emberekből álló kis csoport meg tudja változtatni a világot. Valójában csak ők tudják megváltoztatni!"

  - Margaret Mead  -

 

 

 

 

Ezen Blog célja a tájékoztatás!

 


Annak a kutatása, hogy miért tart itt a világunk. Hogyan lehet, hogy a megfelelő technológia rendelkezésre állása mellett is olyan társadalomban élünk, melynek természetes velejárója a korrupció, a környezetszennyezés, a mindenkori hiány fenntartása, és az emberek gondolatainak, tetteinek szabályozása.


Hogyan lehet az, hogy az emberiség közös vagyonának 40%-a mindössze az emberek 1%-ának a tulajdonát képezi? Hogy lehetséges, hogy 2015-ben a 100 leggazdagabb embernek annyi a vagyona, mint a legszegényebb 3,5 MILLIÁRD embernek.. ( ez 35 MiLLIÓSZOROS eltérés! Ez annyi tesz, ha a legszegényebbnek 1$-ja van, akkor a leggazdagabbnak 35.000.000$-ja van!) Miként lehetséges, hogy jelenlegi világunkat a pénz irányítja, melyet az emberek többsége istenít, és mégis az okozza világunk hanyatlását? Az emberek nagyon nagy többségének fogalma sincs, honnan is van a pénz, és mi is az.


Vajon kik azok az emberek, akiktől sorsunk jobbá válását várjuk? Azok, akik tudnak bánni a pénzzel? Vagy azok, akik ott ülnek a Parlamentben, és a törvényeinket hozzák? Esetleg azok a „sztárok”, akikkel tele van a média, és büszkén vállalják, ahogy eladják magukat? Vagy talán mi magunk, akik mások által hozott törvények és szabályok között próbálnak egyik napról a másikra megélni?


Elgondolkodtál-e már azon, hogy miért kell harcolnod, küszködnöd minden egyes nap? Nem az a lényeg, hogy hol, hogyan és miként, hanem az, hogy miért? Belegondoltál-e valaha is, hogy kinek is dolgozol? Hogy az általad megtermelt javak kinek is hoznak igazi hasznot? Miért van az, hogy minden TV-híradó a pusztításról, a bajról, a gondokról szól, mintha a világban nem is történnének jó dolgok?


Minden ember egyenlőnek születik. Születésedkor a világ még nincs rád hatással. Minden, amivé válsz a környezetednek, a társadalomnak, és a kultúrának köszönhető. A végső kérdés nem az, hogy mivé váltál, hanem hogy valójában ki vagy! Ha visszatérsz a születésed előtti ártatlanságodhoz, ha figyelmen kívül hagyod a körülötted lévő társadalom hatalmas formáló erejét – teljesen más vagy. Egy egyéni tudattal rendelkező ember, aki része az Egynek, az egésznek.


De mégis egy olyan világban nősz fel, amit szabályok kötnek. Ahol meghatározzák, hogy mit kell tenned, és elhitetik veled, hogy amit teszel, az neked jó. Évszázadok óta így megy ez. Először a vallás formálta tudatodat, majd az anyagi társadalom. Vagy mindkettő. A lényeg, hogy része légy a létrehozott rendszernek, ne találhasd meg saját Énedet.


Mert ha megtalálod, célod lesz elpusztítani e rendszert...

 

 

Pénz, mint adósság I.

 

 

 

Pénz, mint adósság II.

 


 

 

Zeitgeist Moving Forward SZINKRONOS:

 

UGRÁS AZ AJÁNLOTT FILMEKHEZ...

komment

süti beállítások módosítása