Pénz mint Adósság!

A pénz, nem más, mint Adósság! Ha nem hiszed, nézd meg ezeket a videókat! Aztán dönts te magad... A születés pillanatától fogva, amikor a kőkorszaki csecsemő szemben találja magát a huszadik századi anyával, a csecsemő ki van téve azoknak az erőszakos, szeretet névvel illetett hatalmaknak, amelyeknek az anyja és apja, az ő szüleik, és előttük az ő szüleik is ki voltak téve. E hatalmak legfőképpen azzal foglalkoznak, hogy megsemmisítsék rejtett képességeinek többségét, és ebben egészében véve sikeresek. Mikorra az új emberi lény úgy tizenöt éves lesz, legtöbbünkhöz hasonlóvá válik, egy félőrült teremtménnyé, aki többé-kevésbé alkalmazkodott egy őrült világhoz. Korunkban ez a normális. (R. D. Laing) Te hagyod, hogy ezt tegyék? Forradalom, most!

Kövess minket a Facebook-on is..

Ha tetszik, megoszthatod..

Add a Startlaphoz

Add a Google Reader-hez

free counters

Avagy egy lebutított társadalom és a modern rabszolgaság!

2011.01.28. 13:59 Norbert'oH

A tudat Forradalma kell, hogy következzen!

A tudat forradalma


Lehet változtatni. Nem menne egyik pillanatról a másikra, ez biztos. Rengeteg mindennek meg kellene változnia ahhoz, hogy egy normális, mindenki által elfogadott életet élhessünk. El kell felejtenünk az önzést, ki kell törnünk az egoizmus árnyékából! Globális értelemben véve teljesen mindegy, hogy a legközelebbi választásokon melyik pártra szavazol. Jelentéktelen, hogy kinyomtatsz-e egy oldalt, amíg fák ezreit vágják ki nap, mint nap. Amíg a változást igazán akarók nem érik el a kritikus tömeget, addig nem sok minden fog változni.


A technológia adott. Mindenhez. A szabad, szabályoktól mentes értelmünk, az elménk, a logikánk lehetővé tenné, hogy egy olyan társadalmat építsünk fel, mely igazodik korunk változó körülményeihez, mely feledteti az évszázados dogmákat, berögződéseket; s egy folyamatosan megújuló környezetet teremt számunkra.


Ha megváltozik az értékrendünk, a körülöttünk lévő világ, akkor megváltoznak a gondolataink, a céljaink; új felfedezésekkel gazdagodunk, és egymást segítve, magunkat fejlesztve egy új világot építhetünk.


Egy olyan világot, mely élhető. Szimbiózisban a Földdel, a természettel, a világegyetemmel.


Amíg különbözően gondolkodunk, amíg elválaszt minket a környezetünk, a vallásunk; és amíg nem akar a többség változást, nem sok mindent tehetünk. Őriznünk kell az eddig megszerzett tapasztalatokat, tudást, s vágyat a változásra; fel kell világosítani az embereket; meg kell találni és meg kell védeni a megfelelő hírcsatornákat. Hangoztatnunk kell, hogy nem értünk egyet ezzel az alapvetően hibás rendszerrel; globális változást akarunk, és azt, hogy ne szabjunk gátat a fejlődésnek, az evolúciónak!


Már régóta egy helyben toporgunk. Még mindig szénnel, fával, olajjal fűtjük a házainkat; száz éve benzint tankolunk az autóinkba; háborúba vonulunk azért, mert pár agyatlan politikus még több hatalmat akar magának; küzdünk egymással a mindennapi megélhetésért; évszázados, elavult törvények, szabályok szerint élünk; hagyjuk, hogy mások mondják meg, miben és hogyan higgyünk; s ami a legrosszabb: mindezt elfogadjuk, mert úgy hisszük, ez az élet.


Ez nem az élet. Ez az csak az, amit megmutatnak nekünk belőle. Élünk-e tovább a Matrix-ban, vagy felébredünk végre? A valódi világ jelen pillanatban lesújtó és élhetetlen. De a változás igazi gyökere ott van, ott kell megtalálni! Nem elég a felszínt lekaparni, sokkal mélyebbre kell ásnunk magunkat. Ma, az internet, az információ korában mindez könnyebb, mint valaha. Ki sem kell mozdulnunk otthonról, csak egy szándék kell, hogy utánajárjunk a dolgok valódi menetének.
Ha valaki nyitott a változásra, olyan dolgokat tapasztalhat pusztán azáltal, hogy kicsit elkezd kutatni, amilyenre soha nem gondolt! Az, hogy ezt itt olvasod azt jelenti, hogy valami már megmozdult benned. Csak meg kell tenni az első lépéseket, a többi jön magától… Kutass, amíg megteheted, írd le a véleményed, és tudasd az emberekkel!

 

„A pénzügyi és vállalati struktúrák már elavultak, túl kell rajtuk lépni. Természetesen nem lehetünk naivak. Az üzleti és pénzügyi elit nem fogja támogatni ezt az ötletet, mert ez a hatalmuk elvesztését jelenti. Ezért békés de kifinomult stratégiai lépéseket kell tennünk. A leghatalmasabb lépés egyszerű. Meg kell változtatni viselkedésünket, rákényszerítve a hatalmi rendszert, hogy az emberek érdekei szerint működjön. Meg kell tagadnunk a rendszer iránti lojalitásunkat. Az egyetlen módszer, amivel a jelenlegi rendszer megváltozhat, ha megtagadjuk a benne való részvételt, miközben folyamatosan hangoztatjuk hibáit és korrupcióját. Nem fogják feladni a pénzügyi rendszert pusztán a mi terveink és ajánlásaink miatt. A rendszernek össze kell dőlnie, és az embereknek el kell veszíteni a hitüket a vezetőkben.” (Zeitgeist - Addendum)

 

UGRÁS AZ AJÁNLOTT FILMEKHEZ...

komment

süti beállítások módosítása