Pénz mint Adósság!

A pénz, nem más, mint Adósság! Ha nem hiszed, nézd meg ezeket a videókat! Aztán dönts te magad... A születés pillanatától fogva, amikor a kőkorszaki csecsemő szemben találja magát a huszadik századi anyával, a csecsemő ki van téve azoknak az erőszakos, szeretet névvel illetett hatalmaknak, amelyeknek az anyja és apja, az ő szüleik, és előttük az ő szüleik is ki voltak téve. E hatalmak legfőképpen azzal foglalkoznak, hogy megsemmisítsék rejtett képességeinek többségét, és ebben egészében véve sikeresek. Mikorra az új emberi lény úgy tizenöt éves lesz, legtöbbünkhöz hasonlóvá válik, egy félőrült teremtménnyé, aki többé-kevésbé alkalmazkodott egy őrült világhoz. Korunkban ez a normális. (R. D. Laing) Te hagyod, hogy ezt tegyék? Forradalom, most!

Kövess minket a Facebook-on is..

Ha tetszik, megoszthatod..

Add a Startlaphoz

Add a Google Reader-hez

free counters

Avagy egy lebutított társadalom és a modern rabszolgaság!

2010.01.26. 15:33 Norbert'oH

Ajánlott Filmek 2.

 

Ajánlott Filmek a Témában 2. :

 

 

Enron - The smartest guys in the room (Enron - A legokosabb emberek a teremben - magyar felirattal, online megtekinthető)

 

A világ egyik legnagyobb cége, Amerika hetedik legnagyobb vállalata egyik napról a másikra csődbe jut. Hogy-hogy sokáig nem tűnt fel senkinek, hogy nagy baj van a cégnél? Egyáltalán miként sikerült az Enron-nak ilyen hatalmas cégóriássá válnia, az energiaszektor egyik óriásává?

 

 

 

 

 

 


The Story of Cap & Trade. Anne Leonard filmje (magyar szinkronnal)

Ez a történet a szerzés és birtoklás szenvedélyéről szól. Egy válságban lévő rendszerről. Tönkretesszük a bolygót, egymást, és egyre boldogtalanabbak vagyunk. De ha megértjük ezt a rendszert, mind több beavatkozási pontot találunk, hogy a dolgokat jóra fordíthassuk.

 


The Age of Stupid (A hülyeség kora - magyar szinkronnal, letölthető)

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. "Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?" - teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól. A hülyeség korát szeptember 22-én a világ több mint negyvenöt országában egyszerre mutatják be. Ezen különleges alkalomból a nézők nemcsak a filmet láthatják, hanem részleteket vetítenek az előző nap megtartott New York-i bemutató eseményeiről is, ahol a világpolitika, a környezetvédelem és a szórakoztatóipar hírességei mondanak köszöntőt, többek között Kofi Annan és a Radiohead.


Alex Jones történelmi interjúja Aaron Russo filmrendezővel (magyar felirattal, online megnézhető)

1. rész | 2. rész

Aaron Russo (1943-2007) amerikai filmkészítő - Bette Middler és a The Manhattan Transfer menedzsere, tv-sorozatok és hollywoodi filmek producere (pl. "Szerepcsere") - elmeséli a korrupt amerikai kormányzat és a háttérhatalmi erők szervezkedését, emberiséget érintő terveit. Megdöbbentő információk egy hiteles ember szájából.

Aaron Russo az 1 órás interjú második részében felfedi, hogy a pénzuralmi rendszer birtokosai milyen jövőt szánnak az emberiségnek és szeretettel szólít fel az ellenállásra, a felébredésre és arra, hogy ne dőljünk be a félelemkeltő propagandának. Érdemes megszívlelni a szavait!


Secret societies (Titkos társaságok - Az Illuminátusok, magyar szinkronnal, online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész

"Sokan akik az illuminátusokal foglalkoznak, csak egy okult szabadkőműves páholynak tartják. Tanulmányozásomból levonva, viszont az Illuminátusi rend a szabadkőművesség felett álló szervezet, amelynek néhány szerző szerint okult szertartásai is vannak, de valójában nem ez a fő profiljuk. Jelenleg egy nagyon gazdag és befolyásos családok által alkotott zárt körű szervezet illetve csoport, melynek célja az alapítójuk (Weishaupt Ádám)által megálmodott új világrend megvalósítása. Céljukat nyíltan, nem az Illuminátusi Rend próbálja megvalósítani, hanem egy általuk kiépített fedőszervezetek szerkezete, amelyik egy olyan hálózatot alkot, hogy regionális szinten is jelen vannak. Ennek a logikája az, hogy az esetleges kudarc esetében, ne az illuminátus rend járatódjon le, hanem az illetékes szervezet, amelyet majd pótolnak mással."

 

 


Secret societies  (Titkos társaságok - Szabadkőművesek, magyar szinkronnal, online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész

A szabadkőművesség eredetmítosza éppúgy a jeruzsálemi Templomot építő Híramig vezet, mint a mesterlegényeké. Talán ez volt a francia mesterlegények szövetségének angliai változata. Alapvetésük a tolerancia elve, a XVII. századi vallásháborúkkal gyötört Angliában olyan közösséget hoztak létre, ahol mindenki szabadon elmondhatta vallási meggyőződését. Soraikban vegyesen voltak anglikánok és katolikusok.

A szabadkőművesség olyan titkos társasággá fejlődött, amelyben minden titkossági kritérium fellelhető: tagság, tanítás, szabályzat, beavatás, okok és célok - mind titkosak.

 

 


Food, inc. (magyar felirattal, letölthető)

Letöltés: 1. rész | 2. rész

Az utóbbi száz évben az élelmiszer termelés teljesen átalakult. A mostani rendszerben minden a tömegtermelésről és a minél nagyobb profit megszerzéséről szól. Az ételek előállítása manapság már a gépkocsik gyártására hasonlít. Ez egy profitorientált tömegtermelés, ahol a legkevésbé az emberek egészsége számít. Pár nagy cég szinte teljesen kisajátította magának a piacokat, és minden eszközzel igyekeznek mindenki mást kiszorítani onnan, elsősorban a hagyományos módon termelőket, akik nem képesek versenyezni a tömegtermelésben gyártott olcsó termékekkel.
Ezt a folyamatot csak mi, fogyasztók fordíthatnánk meg, de amíg az emberek többségének az élelmiszer ára fontosabb, mint a benne lévő tartalom, addig nem fog megváltozni a helyzet.


Secret societies (Titkos társaságok - Amerikai szabadkőműves államok, magyar szinkronnal, online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6. rész

A szabadkőművesség eredetmítosza éppúgy a jeruzsálemi Templomot építő Híramig vezet, mint a mesterlegényeké. Talán ez volt a francia mesterlegények szövetségének angliai változata. Alapvetésük a tolerancia elve, a XVII. századi vallásháborúkkal gyötört Angliában olyan közösséget hoztak létre, ahol mindenki szabadon elmondhatta vallási meggyőződését. Soraikban vegyesen voltak anglikánok és katolikusok.

A szabadkőművesség olyan titkos társasággá fejlődött, amelyben minden titkossági kritérium fellelhető: tagság, tanítás, szabályzat, beavatás, okok és célok - mind titkosak.

 

 


Secret societies (Titkos társaságok - CFR Skull & Bones, Bilderberg Group, magyar szinkronnal, online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész 

Hatalmas, ablaktalan sírbolt áll a Yale Egyetem területén: a Skull and Bones, más néven a Halál Rendjének temploma. Ártatlan diákszövetség volna csak vagy egy olyan titkos társaság, amely immár több mint egy évszázada törekszik egy új világrend megteremtésére? Milyen témákat vitatnak meg a Bilderberger-csoport éves találkozóin, és döntéseik mennyiben befolyásolják mindannyiunk életét? Milyen befolyással van a CFR a világgazdasági változásokra? Mindhárom titkos társaságról elmondható, hogy tagjai a mai világ legbefolyásosabb cégeinek és intézményeinek vezetői.

 


Israel's Secret Weapon (Izrael titkos fegyvere - magyar felirattal, online megnézhető)

A Közel-Keleten melyik országnak vannak titkos atomfegyverei?
A Közel-Keleten melyik országnak vannak titkos biológiai és vegyi készletei?
A Közel-Keleten melyik országban nem járnak külföldi ellenőrök?
A választ nem nehéz megadni ezekre a kérdésekre: természetesen Izrael, ami páratlan előjoggal rendelkezik minden téren.
Izrael legszigorúbb titokként kezeli atomfegyverkezését, és ha minden a tervei szerint alakult volna, a világnak a mai napig sem rendelkezne bizonyítékkal (a mindenki által gyanított) atomfegyverkezéséről. Azonban Mordechai Vanunu nyilvánosságra hozta képeit, amik leleplezték Izrael Dimona-i atomerőművének valódi funkcióját.
Ebben a filmben a BBC riportere ezen a történeten keresztül mutatja be, hogy Izrael miként bánik akár a saját állampolgáraival is, ha nem értenek egyet a kormányuk politikájával, miként tartják félelemben őket; és miként viszonyul a Világ (elsősorban az USA) ehhez a politikához.


Revolution OS (magyar felirattal, online megtekinthető)

Van-e élet a Microsoft-on túl? Természetesen van, csak közel sem olyan elterjedt, mint a szoftveróriás termékein alapuló életforma. Pedig vannak sokkal előremutatóbb elképzelések, a zárt közösségekben történő munkavégzésnél, ahol az eredményeket titokban tartják mindenki elől, nehogy mások is felhasználhassák. Egy közösség, ami megosztja egymással munkája eredményét, és felhasználhatják azt mások is saját munkájukhoz, sokkal hatékonyabb lehet.
A filmben a szabad szoftver illetve nyílt forráskód nagy alakjai - mint Richard Stallman, Michael Tiemann, Linus Torvalds, Larry Augustin és még sokan mások - mesélik el saját szemszögükből a mozgalom nagy mérföldköveit.

 


Háború a nemzet ellen (4 részes dokumentumfilm, online megnézhető)

A magyar nemzet történelmének egyik legsúlyosabb, legmélyebb válságát éli át. Természetes, hogy az ország minden lakója békés megoldást szeretne vészterhes válságunkra. De lehetséges-e? Aki szeretne egy kicsit közelebb kerülni ennek a kérdésnek a megválaszolásához, annak mindenképpen ajánlanám Jelenczki István legújabb megrázó filmjét, mely a Háború a nemzet ellen címet viseli.

Ez a film felkiáltójel. Sokan, sokféleképpen írtak már mondatokat népünk javainak elrablásáról.  A könyv más. A könyvben szavak vannak. Tények, makacs tények, de szavak. A bizonyítékok képi megjelenítése, mint tudjuk megdöbbentő erővel bír.
Jelenczki István filmjei ilyenek. Most olyan témához nyúlt, mely megérett arra, hogy megmutassa nekünk. Rendezze, vágja, mondja el; mi történik itt körülöttünk!

Semmit nem tudunk hozzá tenni. Főképp szavakban. Nem leányregény, lesújtó dokumentumfilm. Miért készítette? Hogy ébredjünk! A filmben közreműködtek: Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger István, Hunyor Erna, Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár V. József, Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János.

Aki teheti vegye meg az eredeti DVD-t! Ezzel is támogassuk a rendezőt, hogy minél több hasonló filmet készíthessen!
A DVD megvásárolható az alábbi boltokban (a dupla DVD kiadói ára 6.000 Ft): Két Hollós Könyvesbolt, Magyar Menedék Könyvesbolt, Fehérlófia, Szkítia Hálózat, Püski hálózat, Pult hálózat. http://www.jelenczki.hu


Tágra zárt fülek, avagy arculcsapták a jövőnket (magyar, online megtekinthető)

Az MSZMP által megtervezett magyar "rendszerváltás" közel 30! éves története.
Dr. Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselő visszaemlékezése a magyar manipulált rendszerváltás időszakától a "világválságig".
Szakítson Ön is időt ennek a tizenkét részes sorozatnak a megtekintésére, hiszen benne van az elmúlt több mint húsz év teljes és igaz története, egy résztvevő szemtanú elmondásában.
Politikai kulisszatitkok, háttéralkuk... A mai rendszer működésének gazdasági, politikai alapjai, okai.


What the bleep do we know!? (Mi a csudát tudunk a világról? - magyar szinkronnal, letölthető (Rapidshare))

What the bleep do we know!? Down the rabbit hole (Mi a csudát tudunk a világról? Le a nyúl üregébe - magyar felirattal, letölthető (Rapidshare))

Letöltés | A film szövege (.pdf) | Filmelőzetes

A "Mi a csudát tudunk a világról?! a konvencióktól való radikális eltávolodás. Egyetlen eddigi filmhez sem hasonlítható mozis élmény. Olyan tág látókört és szárnyaló gondolkodást feltételez, amelyről Kopernikusz óta még csak nem is álmodott senki.
Új művészeti forma egy új világnézetről, egy új közönség számára...
A film olyan világba sodorja a nézőt, amely létével bizonyítja a kvantum bizonytalanságát, ahol a főszereplő figyelemmel kísér és átél minden egyes bemutatott neurológiai folyamatot, az érzékelés minden módosulását; egy olyan világba, ahol minden él, és a valóságot megváltoztatja minden gondolat.
A "Mi a csudát tudunk a világról?!" egy nagyobb valóságot mutat meg az általunk realitásnak elfogadottnál, ahol az embernek lehetősége van, hogy gondolatai erejével bármit megteremtsen. Ez nem sci-fi. Ez valóság!
Valóság, melyet napról-napra bizonyítanak a hozzájuk hasonló elmék. A középkorban úgy tartották, hogy a Föld lapos - Kopernikuszig, Galileóig és Giordano Brunóig. A modern időkben azt hitték, hogy a világ működése egy géphez hasonló, és hogy az anyag szilárd - míg Einstein meg nem cáfolta.
A Mi a csudát tudunk a világról?! napjaink radikális tudósainak zseniális eszméit juttatja el a nézők millióihoz. Ezek a nonkonformista gondolkodók, szakterületeik kiválóságai egy új paradigmaváltás küszöbén állnak - a változás pedig olyan jelentős lesz, mint a korábbiak, vagy még annál is gyökeresebb. És ez a váltás azt a hatalmas területet érinti, amely mindmáig feltérképezetlen - az emberi tudatot.
A Mi a csudát tudunk a világról?! azt állítja, hogy a tudomány és a spiritualitás nem két különböző gondolkodásmód, hanem tulajdonképpen ugyanazt a jelenséget kutatja és írja le. Visszaadja a férfi és női individuum erejébe vetett hitet, hiszen a teremtés képességét mutatja be, a minden egyénben ott rejtőző isteni tulajdonságként.  

Online megtekintés

1. rész: 

 

2. rész: 

 

  


The Living Matrix (Az élő Mátrix - magyar felirattal, online megtekinthető, illetve letölthető)

Torrent | Felirat | Szövegkönyv

Ez a nagy nemzetközi visszhangot kiváltó film az egészségről és betegségről alkotott eddigi elképzeléseink újragondolására késztet!
Tudósokat szólaltat meg a világ minden tájáról, akik az információs mezőkkel kapcsolatos bizonyítékok egész sorával kérdőjelezik meg a biokémia és genetika kizárólagos szerepét a biológiai rendszerek működésében és irányításában. 

Az Élő Mátrix A Gyógyítás új tudománya című filmben megismerhetjük azt a finoman átszőtt hálót, melyben az egészségünket befolyásoló tényezők rejteznek. Felfedezhetjük az egészségről alkotott legújabb elméleteket, az emberi test-mező kvantum fizikájától indulva a szív koherencián át az információs gyógyításig. Tudósok, pszichológusok, bioenergetikai kutatók és holisztikus gyógyítók osztják meg velünk tudásukat, élményeiket és felismeréseiket. Tudományos alapokon nyugvó gyógymód vagy „csodálatos gyógyulás?

Egy agyvérzést szenvedett görög kisfiú családja az újra-kapcsolódó gyógyítás segítségével javít a kisfiú életminőségén. Egy gyógyíthatatlan agytumorral diagnosztizált britt asszony a neurolingvisztikai programozásba veti bele magát. Egy krónikus fáradságban szenvedő amerikai asszony, miután minden más csődőt mondott, az információ alapú gyógymódot kezd alkalmazni. Mindhárman csodálatos gyógyáláson mennek keresztül.

A filmben a kutatók és gyógyítók felfedik a gyógyulások hátterében meghúzódó tudományos elméleteket és megosztják velünk elképzeléseiket, hogy ezek az új felfedezések hogyan befolyásolhatják a jövő orvoslását.

 


Törvény-tan Aranybulla-Alkotmány (egyelőre csak a rendező saját előadásain tekinthető meg)

 


E filmben, amely műfajilag egy kerek-asztal beszélgetésnek a rögzített, szerkesztett és jelentős mennyiségű képi információs anyaggal ellátott két részben megvalósított formája, megszólalnak:
- Dr. Zlinszky János egyetemi tanár,
- Dr. Samu Mihály egyetemi tanár,
- Dr. Pecze Ferenc MTA doktor
- Dr. Zétényi Zsolt ügyvéd,
- Dr. Varga Tibor jogtörténész, Szent Korona tan-kutató,
és Dr. Tóth Zoltán József alkotmányjogász, tanszékvezető egyetemi docens.

Ebben ők elmondják mikor, miért, hogyan történt, ami történt az elmúlt 20 év során velünk, miért ideiglenes jelenlegi alkotmányunk, miért volt illegitim az azt létrehozó testület, és aki tehették volna akkor, miért nem változtatták meg amit lehetett - és kellett - volna, miért kellett mindennek lényegében változatlanul maradni a kirakatot kivéve. Elmondják, hogy mindennek mi a jelentősége, milyen kijelentés mit jelent, milyen történelmi kapcsolatokra utal mindez, és miképpen lehetne ezen változtatni ma. Mit kellene ehhez kimondani, mindennek mi lenne az értelme, jelentősége, és főként mi a következménye.

Igyekeznek választ adni arra, a kérdésre is, hogy milyen úton lehetne ma elindulnunk akár a Szent Korona eszme, a Történeti Alkotmány segítségével, ehhez mit kellene tennünk, milyen folyamatnak kellene beindulnia, hogyan lehetne mindezt megértetni és elfogadtatni az emberekkel. És főként, hogy miként lehetne mindehhez az ezt felvállaló politikai erőnek megfelelő társadalmi támogatottságot elérnie, mi volna az első legfontosabb megteendő közjogi lépés, hogy a támogatás is megszülessen, és a Nemzeti Vagyon is megmaradjon, sőt visszaszerezhető legyen!


The Search for Truth in History (Az Igazság keresése a történelemben - magyar felirattal, online megnézhető)

Torrent | felirat

Van a világon egy történelmi "igazság", amit szinte mindenhol törvénnyel védenek. Nem csak tagadni, vitatni nem engedik, de még kutatni sem. Jelenleg ez az egyetlen olyan esemény, amit törvényekkel kell védeni. A történelmet mindig a győztesek írják az éppen aktuális politikai érdeküknek megfelelően, és az általuk meghatározott "igazságot" nem kell tényekkel vitában alátámasztaniuk, hanem erővel fogadtatják el. Akik nem értenek egyet ezzel az "igazsággal", azokat megbélyegzik, lejárató kampányokat indítanak ellenük, és még be is börtönözik őket bizonyos országokban. Természetesen nem hajlandóak nyilvános vitában ütköztetni a véleményeiket, nem is hajlandóak egy asztalhoz ülni a más véleményen lévőkkel, viszont az utcán mindig tüntetéseket szerveznek ellenük.
David Irving, angol történész talán a legismertebb alakja ennek a harcnak. Állandóan a történelmet maguknak kisajátítók célkeresztjében van, és több országból ki is utasították, sőt be is börtönözték munkássága miatt.
1993-ban kitiltották Ausztráliából. Ez adta az apropóját ennek a filmnek, melyben a történész összeszedi a szólásszabadságról, a történelemírásról és az igazság felkutatásának nehézségeiről a gondolatait, amik most aktuálisabbak mint valaha.


The Other Israel (A másik Izrael - magyar szinkronnal, online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6.rész | 7.rész

A Másik Izrael az amerikai lelkész, Ted Pike Izrael: a mi kötelességünk, a mi dilemmánk című nagy sikerű könyvének televíziós változata. Ez a gyorsan mozgó, szakmai hozzáértéssel készítet dokumentumfilm 15 hónapos filmezés és szerkesztés után bizonyító erővel ismerteti a judaizmus szerepét a nem-zsidó népek életében a történelem folyamán, valamint páratlan felvilágosítást ad legbensőbb tanításáról. Arról a tanításról, amely a zsidókat elkülönült fajjá tette évtizedekre. A "Másik Izrael" a televíziós kamera által elviszi a nézőt oda, ahová kevés keresztény tudós jutott el: a félig titkos rabbinikus forrásokhoz, amelyek állatoknak tekintik a nem-zsidókat, káromolják Krisztust, és esküvel fogadják a végső diadalt a nemzetek fölött.

 


Why The Mid-East Bleeds? (Miért vérzik a Közel-Kelet? - magyar szinkronnal, online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6. rész | 7. rész | 8. rész

 

Letöltés

 

Ebben a filmben minden adva van... Ted Pike monumentális új videofilmje adatokkal alátámasztja a közel-keleti cionista összeesküvés egész történetét. Megdöbbentő beszámoló arról, hogy az izraeli terroristáktól, a keresztény evangélikusokig, a cionista kegyetlenkedések és a keresztény evangélikusok segítsége hogyan működött együtt az elmúlt évszázad során a palesztin nép kifosztásában és a nemzetközi arab terrorizmus kiváltásában. Ismerteti a minden képzeletet felülmúló cionista kegyetlenkedések mélyén rejlő vallási okokat is, melyek érzéketlenné teszik a zsidókat a palesztin és más nem-zsidó népek szenvedése iránt. Áttekintést ad a cionista gyilkosságokról, a palesztinok ellen elkövettet és napjainkban is folyó népirtásról, amely nem ismer irgalmat sem az ártatlan gyermekek sem a védtelen nők iránt. Mindezen állati, cionista kegyetlenségek célja a otthonukból nyomornegyedekbe, menekülttáborokba kényszerített palesztin nép megsemmisítése, földjük elrablása egy olyan nép részére, amely minden más népet mélységesen megvet, gyűlöl.
Ted felidézi a számtalan kudarcba fulladt megbékélési kísérletet, majd a Biblián alapuló egyetlen működőképes, valóban keresztényi megoldást javasol.
A "Miért vérzik a Közel-Kelet" egy tragikus történetet mond el, egy olyan történetet, amit el kell mondani, hogy felébredjen a társadalom lelkiismerete és megértse, átérezze azt a kilátástalan, embertelen életet, ami kiskorú gyermekeket és nőket is tömegével kényszerít az öngyilkos merényletre. 


David Icke: Ki irányítja a hálót? (magyar felirattal)

"The Peaceful Revolution That Will Set Us Free - A békés forradalom, ami szabaddá fog tenni minket"


George Carlin - Mit akarnak a világ irányítói? (magyar felirattal)

"Felejtsük el a politikusokat. A politikusok azért vannak, hogy azt a látszatot keltsék, hogy van szabad választásod."

"Tudjuk mit akarnak. Többet akarnak maguknak és kevesebbet másoknak. [...] De elmondom, mit nem akarnak. Nem akarnak egy olyan lakosságot, mely képes a kritikus gondolkodásra. Nem akarnak jól informált, jól oktatott, kritikus gondolkodásra képes embereket. Ez nem segíti őket. Ez az érdekük ellen szól."


Capitalism - A Love Story (Kapitalizmus: Szeretem! - magyar felirattal, letölthető)

Torrent | Felirat

Magyar szinkronnal, letölthető: 1. rész | 2. rész | 3. rész | 4.rész

Alternatív link: 1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész

Michael Moore, a kritikai hangvételükről ismert dokumentumfilmek lelkes készítője ezúttal ismét nagyon aktuális témát választott: a 2008-ban kialakult, és igen komollyá fajult gazdasági válságot.
Moore az Egyesült Államokat körbejárva keresi a válság kiváltó okait, hogy ki tehető felelőssé mindezért. Néhány amerikai nagyvállalat, akik bármit képesek megtenni a magsabb profitért? Esetleg az amerikai lakosság, akik folyton hitelbe verik magukat, mert sosem tudják mennyi az elég? Vagy maga a kapitalizmus, mely nem tud határt szabni a különböző gazdasági folyamatoknak?  

 


A haladás csapdái - 8 részes dokumentumfilm (magyar nyelvű, letölthető {ingyenes regisztráció szükséges!})

1 - Az ólmozott benzin története    -   Youtube verzió

2 - A füst városai


3 - Az Aral-tó katasztrófája


4 - Azbeszt - halálos por


5 - A dohánylobbi


6 - Az ózonlyuk


7 - Az elpusztíthatatlan méreg


8 - Az utolsó antibiotikumok

 


Egely György - Tiltott találmányok (1992., magyar nyelvű - online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6. rész

1712-ben egy fiatal német vándororvos, Orffyreus szokatlan szerkezetet mutat be: egy kereket, ami állandóan forog, súlyokat emel fel, hónapokon át lezárt szobában is mozog, s másik állványra is áthelyezhető. A kor tudósai és hitelt érdemlő emberei többször is megvizsgálják a szerkezetet, látják, hogy nem külső hatás mozgatja a kereket. A feltaláló nem árulja el, inkább a sírba viszi a titkot, de a 100.000 talléros vételárból nem enged. Az 1920-as években egy fiatal amerikai elektrotechnikus, H. Moray egy fadobozt mutat be, amelyben kékesen világító csövek vannak, s több kW elektromos energiát ad le heteken keresztül. Titkát a sírba viszi, mert senki nem fizeti meg a kért vételárat...

Az 1930-as években egy osztrák erdész, Schauberger megdöbbenve látja, hogy a pisztrángokat nem sodorja le a gyors hegyi patak. Kopoltyújukat tanulmányozva olyan áramlási csatornát épít, amelyből a víz nagyobb energiával lép ki, mint ahogy belépett. Kevesen segítik a munkáját, eredményeit nem tudja hasznosítani. Nikola Tesla, korunk nagy feltalálója a 30-as éveken olyan villanyautót épít, amihez nem kell külső energiaforrás. Ő mégis szegényen, elhagyatottan hal meg.

Az ehhez hasonló esetek, történetek folytatódnak a legutóbbi évtizedekig, sorra tűnnek el ilyen találmányok feltalálóikkal együtt. Minden jel arra mutat, hogy évszázadokkal ezelőtt fontos kérdésekben tévútra jutott a fizika, s emiatt a technika fejlődése. Nem túlzás azt állítani, hogy ebbe több milliárd ember pusztult bele ezidáig. Akik látták a kiutat, és működő, olcsó és tiszta többletenergiát adó szerkezeteket is készítettek, azokat eltaposták a tudomány és az ipar vezetői. Emiatt marad a szegénység, az energiaválság és a környezetszennyezés. Ma már tudni lehet, hogy hol és mit rontottunk el.

 
 


Egely György - Tűrhetetlen találmányok (1997., magyar nyelvű - online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6. rész

A Tiltott találmányok című film folytatása.

Idézet Egely György ’Tiltott találmányok’ című könyvének bevezetőjéből (1992!): 

„Két nagy terület van - a gyógyszergyártás és az energetika, ahol biztosan lehet tudni tiltott, elhallgatott találmányokról. A gyógyszeriparban néhány olyan medicinát, kezelési módot tüntettek el, felejtettek el, amely sokkal jobb, hatékonyabb lehetne, mint a piacon ma meglévő drága gyógyszerek és eljárások. Különösen a daganatok gyógyításában ultrakonzervatív az úgynevezett „rákipar”, amely besugárzással, és veszélyes mérgekkel próbálja a daganatos betegségeket gyógyítani; például olyan citosztatikumokkal, amelyek maguk is rákkeltők. Több gyógyszerről is lehetett hallani, amelyek megszüntetnének krónikus betegségeket – például fekélyeket, vagy állandó vérszegénységet -, ám a gyógyszeriparnak nem érdeke a legjobb orvosságot a piacra vinni: nagy haszon akkor keletkezik, ha az emberek sokáig vásárolnak gyógyszert.

…Azok a (energetikai) találmányok, amelyek valóban meg tudnák oldani az emberiség energiagondjait, nem terjedhetnek el.

…Ma az átlagember fizetésének kétharmadát költi energiára, és ez nem csak a fűtést, világítást, valamint a benzinköltségeket fedezi, hanem a közvetett módon jelentkező energiaköltségeket is.

…Más módon is megfizetünk az energiáért . Tudjuk, hogy a jelenlegi energiaipar –a közlekedés, az áramtermelés – káros anyagokat bocsát ki, amelyek szervezetünkbe jutva ellenálló képességünket gyengítik. Emiatt gyakrabban megyünk orvoshoz, több gyógyszert kell szednünk, és végső soron rövidebb ideig élünk. Hosszabb távon is jelentékeny az energiaipar káros hatása. Bár ma már kezdenek arról beszélni, hogy melegszik a Földön az átlaghőmérséklet, és emiatt olvadnak a sarki jégtakarók, emelkedik a tengerszint, valamint egyre furcsább instabilitások mutatkoznak az időjárásban.

…Persze el kell ismernünk, hogy a technika az utóbbi évszázadban jelentősen fejlődött. …Nem így az energetikában. A századforduló idején működő gőzturbina, gőzkazán, belső égésű motor nagyjából ugyanúgy néz ki ma, mint feltalálása idején. Az energetikában minden ma lényeges találmány ismert volt már száz éve is.

…Mi az oka annak, hogy ma alig-alig vagyunk fejlettebbek e területen, mint száz évvel ezelőtt?”

 


 

Hórusz szeme (magyar nyelvű)

 

E tíz részből álló dokumentumfilm címe az egyiptomi istenkirályság jelképére, Hóruszra utal: a fáraókat ugyanis

Hórusz földi megtestesülésének tartották. A sorozat az egyiptomi vallási kultuszok olyan híres helyeit mutatja be, mint Szakkara, Dendera, Edfu, Kom Ombo vagy Philae. Egy rész külön foglalkozik Hórusz apjával, Ozirisszel, s persze a "rejtélyes" Szfinx sem maradhat ki a sorból.
 


Higany és autizmus - Robert Kennedy beszéde 2009-ben a Fehér Ház előtt

 

Forrás | Cikk a témáról


Fall of the republic (A köztársaság bukása - magyar felirattal, letölthető, illetve online megtekinthető)

Torrent | Magyar felirat | Online megtekintés

Alex Jones legújabb filmjében tovább folytatja, a világ valódi formálóinak terveinek a feltárását. A film tovább erősíti eddigi filmjeinek vonalát (Endgame, Obama Deception), és egyben aktualizált információkkal történő kiegészítésükként is tekinthető.

 

 

 


Világokon át - Barangolás a metafizika birodalmában (magyar nyelvű, online megtekinthető)

 

A filozofikus hangvételű, 12 részes ismeretterjesztő sorozat — Lőrincz Gabriella szerkesztésében, rendezésében és műsorvezetői kalauzolásával — az emberi élet nagy és örök dilemmáit veszi sorra, ha nem is a teljesség, de az elmélyültség igényével.

Vállalt céljai között tartja számon olyan gondolkodásbeli, világszemléleti alternatívák megfogalmazását, melyek alapjaikban ősi kultúrkörök tudáskincséből táplálkoznak, de amelyek - modern korunk kihívásaira válaszolva - a kísérleti tudomány jövőbemutató, olykor merész hipotéziseivel egészülnek ki.

Az „összefüggések tudományáról” van szó, amely meglátja a világ jelenségeiben az analógiás megfeleléseket, összetartozásokat, a materiális tényezők mellett a szellemi valóságok létezését, az Ember-Föld-Univerzum hármas látóhatárának egybefüggő kapcsolatát.

Az egyenként kb. 50 perces filmek témaválasztása az integráció eszméjét tartja szem előtt, azaz a minden ember közös sorsát érintő kérdések, valamint a vallások közös gyökerét adó metafizikai világkép fogalmai szolgálnak alapjául. www.vilagokonat.hu

1)Az anyag: káprázat, vagy valóság? Prof. Dr. László Ervin filozófus, Héjjas István kutatómérnök, Dúl Antal teológus, Dr. Gelléri Júlia homeopatikus orvos, Paulinyi Tamás para-kutató, Szepes Mária írónő

2 ) Polaritás: a kétarcú valóság Jankovics Marcell filmrendező, Prof. Dr. Tóth Tibor informatikus, Daubner Béla pszichiáter, Szepes Mária írónő, Dúl Antal teológus 

3) Őselemek, őstörvények: a mindenség pillérei Mireisz László filozófus, Dr. Simoncsics Péter orvos, Héjjas István kutatómérnök, Dúl Antal teológus, Prof. Dr. Tóth Tibor informatikus 

4) Tér, idő, tudat: dimenziók hálója Hankiss Elemér szociológus, Dúl Antal teológus, Makovecz Imre építész,Paulinyi Tamás para-kutató, Müller Péter író 

5) Az élet lehelete: céllal, céltalanul? Prof. Dr. Tóth Tibor informatikus, Grandpierre Attila csillagász, Dúl Antal teológus, Paulinyi Tamás para-kutató, Mireisz László filozófus

6) Az érző élet Dúl Antal teológus, Tasi István kultúrantropológus, Hankiss Elemér szociológus, Müller Péter író

7) A tudatos élet Müller Péter író, Sári László kelet-kutató, Mireisz László filozófus, Bakos Attila író, Dúl Antal teológus 

8) Vágyaink világa: kísértések örvényében Bagdy Emőke pszichológus, Tarr Bence kultúrantropológus, Domján László agykontroll, Dúl Antal teológus

9) Elménk birodalma: tudat, módosult tudat Lednyiczky Gábor bioinformatikus, Váradi Tibor vallásbölcsész, Daubner Béla pszichiáter, Paulinyi Tamás para-kutató, Dúl Antal teológus 

10) Művészetek üzenete: az ihlettől a manifesztációig Müller Péter író, Dúl Antal teológus, Pap Gábor művészettörténész, Vásáry Tamás karmester 

11) Sorsunk kódjai: szabadság, vagy determináció? Czeizel Endre genetikus, Hankiss Elemér szociológus, Popper Péter valláspszichológus, Rácz Géza filozófus-szerzetes, Dúl Antal teológus 

12) Az Ég akarata: asztrológia, Ji king, Tarot Tarr Bence kultúrantropológus, Mireisz László filozófus, Müller Péter író, Kazanlár Emil Tarot-festő


Big Bucks Big Pharma

Torrent | Felirat (jobb klick - hivatkozás mentése más néven) | Online megtekintés

Napjainkban nincs olyan reklámblokk, amiben ne lenne 5-6 gyógyszerhirdetés. Ez nem is csoda, hiszen hatalmas üzlet a gyógyszereladás, és az egyik legnagyobb világformáló erő a gyógyszeripar. Minden évben horribilis nagyságú profitot termel, ami nem is lenne baj, ha nem profithajszoló társaságok alkotnák, akiknek sokkal fontosabb a részvényeik értékének magasan tartása, mint a termékeiket fogyasztók egészsége. Számukra csak az a fontos, hogy minél többen szedjék a termékeiket és ehhez minden eszközt fel is használnak. Az egyszerű embereket megt

komment

süti beállítások módosítása