Pénz mint Adósság!

A pénz, nem más, mint Adósság! Ha nem hiszed, nézd meg ezeket a videókat! Aztán dönts te magad... A születés pillanatától fogva, amikor a kőkorszaki csecsemő szemben találja magát a huszadik századi anyával, a csecsemő ki van téve azoknak az erőszakos, szeretet névvel illetett hatalmaknak, amelyeknek az anyja és apja, az ő szüleik, és előttük az ő szüleik is ki voltak téve. E hatalmak legfőképpen azzal foglalkoznak, hogy megsemmisítsék rejtett képességeinek többségét, és ebben egészében véve sikeresek. Mikorra az új emberi lény úgy tizenöt éves lesz, legtöbbünkhöz hasonlóvá válik, egy félőrült teremtménnyé, aki többé-kevésbé alkalmazkodott egy őrült világhoz. Korunkban ez a normális. (R. D. Laing) Te hagyod, hogy ezt tegyék? Forradalom, most!

Kövess minket a Facebook-on is..

Ha tetszik, megoszthatod..

Add a Startlaphoz

Add a Google Reader-hez

free counters

Avagy egy lebutított társadalom és a modern rabszolgaság!

2010.01.20. 15:36 Norbert'oH

Ajánlott Filmek 3.

Ajánlott filmek a témában 3. :

 


Gyilkos szójamezők: út az esőerdők pusztításától az európai állatgyárakig (magyar felirattal, letölthető - .mov file, Quicktime kell hozzá!)

Kevesen vannak annak tudatában, hogy egy rejtett, pusztító kapcsolat köti össze ez Európai Unió nagyüzemi gazdálkodásait Dél-Amerika erdőivel, ahol óriási szójaültetvények miatt pusztul el a vadvilág és fokozódik a klímaváltozás. Az európai baromfik, tehenek, és sertések etetése miatt termesztett szója mára már több mint 11 millió hektár területet foglal el Dél-Amerikában, ami akkora, mint Németország összes művelheti szántóföldi területe. Ráadásul egyre nő a kereslet az ilyen földek iránt.

A szójaültetvényekhez szükséges területeket úgy teszik elérhetővé, hogy több ezer ember kényszerül elhagyni földjét, így nem tud többé saját magának élelmiszert termeszteni. Az őslakosokat elhurcolják, az erdőket pedig kiirtják.

A szójaültetvényeken termesztett szója többsége ráadásul génmódosított és nagymértékben igényli a növényvédő szerek használatát, melyek elszennyezik a vidéki közösségeket, vízforrásokat és a természetes környezetet.

Eközben Európában, a lakosság és a természet számára is előnyösebb kisgazdálkodások fokozatosan elveszítik a harcot a nagyvállalatokkal szemben.

Korszakalkotó filmünk feltárja, hogy milyen hatásai is vannak a dél-amerikai szójatermesztésnek, melyből az európai nagyüzemi gazdaságokat etetik. Ez a kampány reményt adhat a kitörésre az olyan embereknek, akik akaratlanul lettek részesei ennek a pusztító a folyamatnak.

„Eljött az orvos, hogy megvizsgálja Silvinot és megállapította, hogy a fiamat teljesen megmérgezték veszélyes, mérgező vegyszerekkel. Sírtam, kétségbeesve sírtam. Silvino már nem tudott járni és végül teljesen lebénult. Hajnali 3 órakor halt meg, már nem tudott tovább kitartani.” Petrona Villasboa, Silvino Talavera édesanyja, Paraguay

"Itt régen folyók, termőföld és magas fák voltak. Mostanra mindent tönkre tettek. Szerintem őslakos népünk, a Kaiowa nemzetség, ki fog halni és örökre eltűnik" Getulio De Oliveira a Kaiowa nemzettség vezetője, Brazília

 


Balogh Béla - Új kor küszöbén (magyar, online megtekinthető)

Balogh Béla (A végsõ valóság, A tudatalatti tízparancsolata) elõadása a Magyarok Szövetségénél "Új korszak küszöbén" címmel. Hogy lehet energiaválság egy energiából álló világban? A több mint másfél órás elõadást nagyon érdemes végignézni - teljesen másképp nézünk utána a világra.

 

 

 

 

 

 


A kapitalizmus válsága (magyar szinkronnal)

A BBC Hard Talk címû mûsorában David Harvey beszél a kapitalizmus szükségszerû bukásáról.


 

 

 


The world according to Monsanto (magyar felirattal)

Letöltés (torrent) | Magyar felirat (jobb klick, Hivatkozás mentése más néven)

Letöltés (hotfile): 1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | Jelszó:kgb-site.net

Online megtekintés

A Monsanto a világ talán legnagyobb mezőgazdasági termékeket és technológiákat szolgáltató cége. Ez a vállalat azonban vegyi üzemként kezdte működését, és olyan termékeket gyártott mint az Agent Orange, amiből az amerikai hadsereg 79 millió litert permetezett szét Vietnamban, hogy kiirtsa az őserdőket. Ezzel sokezer amerikai katonát és vietnamiak millióit mérgezték meg. Vietnamban még mindig kísért a szer jelenléte, amiről rengeteg testi hibákkal született gyermek és a magas rákos megbetegedési arány tanúskodik.
A Monsanto rengeteg újítást vezetett be a mezőgazdasági termelésbe, amikből hihetetlen nyereségük származik. Azonban ezek az újítások korántsem voltak olyan biztonságosak, mint ahogy a Monsanto hirdette. A múltban több esetben is bebizonyosodott, hogy a termékeik igen károsak, és csak a nagyon jó washingtoni kapcsolatrendszerüknek és az FDA-val való túl szoros együttműködésüknek köszönhetik, hogy egyáltalán forgalomba tudták hozni őket.
A Monsanto jóval túllépett azon, hogy csak a termékeik eladásából szerezzenek bevételt, kidolgoztak egy sokkal ördögibb módszert is a profitjuk növelésére: A genetikailag létrehozott növényfajtáikkal tudatosan szennyezik be a természetes fajtákat, amik után már jogdíjat szedhetnek.
A genetikailag módosított növények és a természetes növényfajok keveredése talán a legvitatottabb dolog a génmanipuláció teljes témakörében, hiszen a keveredésből nem csak növényi "szörnyetegek" származhatnak, hanem a természetes faj teljes pusztulásával is végződhet.
Monsanto szerint a következő a világ: A Földön mindenhol csak az általuk kifejlesztett néhány génmódosított növényeket ültetik, amik után ők ,a vételáron felül, szabadalmi díjat is szednek, a természetes fajták eltűnnek. A növényeket az általuk gyártott műtrágyákkal és rovarirtókkal kezelik, az állatokat pedig az általuk gyártott hormonokkal. A Monsanto jó úton halad, hogy a világ teljes élelmiszer-termelését az irányítása alá vonja.

 


Bernd Senf: A világ pénzválságának mély okai (magyar felirattal, online megtekinthető)

1. rész

Gondolkoztál el már azon, hogy miért volt a bankrízis? Szánj erre a videóra két órát és megtudod, hogy mi lett a pénzeddel, amit sosem láttál...

2. rész

Mondják, hogy a pénz uralja a világot, de ki uralja a pénzt? Ezt itt megtudhatod.


The Secret (A titok - magyar szinkornnal, online megtekinthető)

A TITOK végre feltárul az egész világ számára! A SECRET című film felfedi az univerzum Nagy Titkát. A Titkot, melyet korszakok adtak tovább, mely századokon keresztül vándorolt... hogy elérjen hozzád, és az egész emberiség javát szolgálhassa.

Ez a Titok, a mindenség Titka - a titok a végtelen boldogsághoz, egészséghez, pénzhez, kapcsolatokhoz, szerelemhez, fiatalsághoz: mindenhez, amire vágysz.

Ebben a bámulatos filmben MINDEN információt megtalálsz ahhoz, hogy megérthesd és megélhesd a Titkot. Most először a történelem során, a világ vezető tudósai, írói, filozófusai, felfedik Neked azt a Titkot, amely véglegesen megváltoztata mindazok életét, akik valaha is tudtak erről. Hogy csak néhány példát említsünk, Plato, Newton, Beethoven, Shakespeare, Einstein.

Most te is megtudhatod a Titkot. És ez örökre megváltoztathatja az életed!  

 

 

 

 


Masaru Emoto - A víz üzenete (magyar szinkronnal, online megtekinthető)

Emoto professzor kutatásai abból a feltevéséből indultak ki, hogy a víz molekuláris szerkezete nem csak a kémiai és fizikai okokra vezethető vissza, hanem a víz képes molekuláris rezgései által olyan sajátos szerkezeteket is kialakítani, amiket a külső környezet energiái, rezgései is alakítanak.

Mit is jelent ez? A víz tényleg képes a környezete pozitív és negatív rezgéseit érzékelni? Emoto professzor kísérletei szerint igen...
Attól függően, hogy milyen külső hatásoknak tette ki a tiszta desztillált vizet, más-más kristályszerkezetet tapasztalt. Azt is megfigyelte, hogy ha ugyanabból a desztillált vízből más-más üvegbe tett, majd minden üvegre ragasztott egy feliratot, pl: köszönöm, halál, természet, fájdalom, betegség, öröm. Majd ezeket a szavakat többször hangosan felolvasta a palackoknál, akkor másnap minden egyes üvegben lévő víznek más-más lett a kristályszerkezete.
Vajon tényleg a gondolat és a szavak ereje hatot volna a vízre? Vagy csupán a véletlen játszik furcsa játékot velünk? Mindenesetre érdemes kicsit elgondolkodni azon, hogyha a gondolat ezt teszi a vízzel, akkor mit tehet velünk? Illetve ha arra gondolunk, hogy a Föld és testünk 70 %-a víz, akkor csupán csak a víz által, mennyi negatív és pozitív információ érhet minket...

És ha már a feltételezéseknél tartunk, talán a fenti vizsgálódás egyszerű magyarázatot adhat a homeopátiás készítmények hatásmechanizmusára. Érthetőbbé válhat, hogy bár egy nagyon híg oldatról beszélünk egy-egy homeopátiás készítménynél, de az információ még ettől benne lehet...

Merész, de mindazonáltal működőképes jelenségről van szó, de hogy ez mennyiben más mint a placebo-hatás, hát ezt döntse el mindenki magában.
Egy dolog biztos, minden gondolat annyit ér, amennyit meg lehet belőle valósítani...

A tudomány mai állása szerint mindenesetre erőteljes elzárkózás tapasztalható, hogy miért...? Erre a válasz egyszerű, a víz nem más mint H2O molekulák összessége, hogy ők milyen módon kapcsolódnak össze, annak szabályok által működő kémiai okai vannak. Ha a víz képes információk hordozására, akkor bármely más molekula is képes erre, de ekkor végülis mindegy milyen anyaggal kerülünk kapcsolatba, úgyis maga a gondolat az, ami információt hordoz.

1. rész:

2. rész:

3. rész:


Jeremy Rifkin - The Empathic civilization (Az empatikus civilizáció - magyar felirattal, online megtekinthető)

Jeremy Rifkin, a bestseller író, politikai tanácsadó, szociális és etikai próféta az empátia alakulását és mélyrehatóbban a fejlődésünk és társadalomunk alakulására gyakorolt hatását vizsgálja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


BBC This World -  Gypsy Child Thieves (Tolvaj cigánygyerekek - magyar felirattal, online megtekinthető, illetve letölthető)

Torrent | Magyar felirat (jobb klick, Hivatkozás mentése más néven)

Letöltés (hotfile): 1.rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | Jelszó: kgb-site.net

A cigánykérdés az EU kibővítésével egész Európára kiterjedő problémává vált. Mint kiderült a fejlett Nyugat-Európa sem tud mit kezdeni egy olyan népcsoporttal, aminek kultúrájában nincs becsülete a munkának, bűnözésből meg a gyerekeikből élnek, és eszük ágába sincs felvenni a békés együttéléshez szükséges legalapvetőbb viselkedési normákat.
A filmben a BBC román tudósítója, Liviu Tipurita bemutatja, hogy a román cigánygyerekek zsebelése - ami talán egykoron csak "megélhetési bűnözés" volt - miként változott interkontinentális, szervezett bűnözéssé; aminek a csúcsán lévő emberek hatalmas villákban élnek és méregdrága autókkal járnak.
Liviu Tipurita Madridban kezdi az útját, ahol a hatóságoknak semmilyen eszköze sincs a kiskorúak és az őket irányítók kezelésére, majd Milánó következik, ahol a legkeményebben fellépnek a cigánybűnözés ellen. Az útja Romániában ér véget, ahol a legnagyobb lélekszámú roma populáció él. Az egyszerű gyerekeket, a helyi hatóságok képviselőit és az egyik legnagyobb tolvaj klán fejét is megszólaltatja az útja során a kialakult helyzetről és a megoldási lehetőségekről.
Bár a készítő nagyon pozitívan állt hozzá a kérdéshez, nem túl sok jó példát tudott felhozni a sikeres beilleszkedésre.


Michael Moore - Bowling For Columbine (Kóla, puska, sültkrumpli - magyar felirattal, letölthető)

1. rész | 2. rész

"Átlagos amerikai reggel volt: a farmer kiment a földjére, a tejesember kiszállította a tejet, az elnök pedig lebombázott egy újabb országot, melynek a nevét ki sem tudjuk ejteni." - hangzik el Michael Moore óriási port és politikai botrányt kavart filmjében. Az első mondat, amit az amerikai gyerekek az USA történelméről megtanulnak, nagyjából így hangzik: "A zarándokok azért jöttek Amerikába, mert féltek az üldöztetéstől." Tehát féltek. Azután mi történt? Idejöttek a zarándokok, félelemből, találkoztak az indiánokkal és féltek tőlük, így hát megölték őket." És ezt a sort folytathatnánk: napjainkig. 1999. április 20-án, azon a napon, amikor az USA a legnagyobb erejű bombázást hajtotta végre a koszovói háborúban, a Columbine Középiskolában vérengzés történt: diákok lőttek diáktársaikra. Ez a megrázó eset indította Michael Moore-t, hogy elkészítse játékfilm hosszúságú, merész dokumentumfilmjét az USA és az agresszió kapcsolatáról. Elevenbe vágóan éles szellemmel indul Moore "vidám" felfedezőútra Amerika szívébe, hogy lássa és láttassa, miért van tele brutális erőszakkal az amerikaiak élete, miközben megállás nélkül a boldogságot keresik?! A Kóla, puska, sültkrumpli rendkívüli erejű film. Erkölcsi értelemben elmarasztaló vádbeszéd a félelem kultúrája ellen, egy olyan világ ellen, amelyben az emberek állig felfegyverkeztek és aztán az indulatok elszabadulásával ámokfutóvá lettek. Mint hazájában a legismertebb szatirikus és társadalmi kérdésekkel is foglalkozó dokumentarista, ezzel a szó legszorosabb értelmében úttörő jelentőségű filmmel Michael Moore egy olyan merész kérdést tesz fel, amelyet egyetlen amerikai sem merne megfogalmazni manapság, ezekben a vadul hazafias időkben: "Lőfegyver-bolond nemzet vagyunk-e, vagy egyszerűen csak bolondok?"


Michael Moore - Fahrenheit 9/11 (magyar felirattal, letölthető - hotfile)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész | 6. rész | 7. rész

Az Oscar-díjas dokumentumfilm-rendező, Michael Moore nem hazudtolta meg önmagát: 2004-ben készült filmje, a Fahrenheit 9/11, melyben a jellegzetes humorú, fáradhatatlan oknyomozó a Bush-adminisztráció külpolitikáját veszi célba. Kiindulásul véve a sokat vitatott 2000-es választásokat, Moore bemutatja George W. Bush valószerűtlen felemelkedését, melynek eredményeként az olaj-bizniszben tevékenykedő bukott üzletemberből a világ vezető nagyhatalmának első embere lett. Ezt követően Moore felnyitja Bush privát Pandora szelencéjét: bemutatja milyen szoros baráti szálak fűzik a családot és üzlettársaik körét, a Szaúd-Arábiai királyi családhoz és a bin Laden-rokonsághoz. Az iraki háború kitörésekor Moore mély együttérzéssel és visszafojtott haraggal vizsgálja az emberi szenvedéseket. Miközben az amerikai hátországot elárasztják a háború következményeivel birkózó családok hatásos portréi, az amerikai katonáknak a kiábrándultsággal és az iraki frontvonal valós borzalmaival kell szembenézniük. A helyzet abszurditását és botrányosságát csak fokozza Moore beszámolója arról, hogy az üzleti élet vezetői hogyan igyekeztek hasznot húzni az emberi szenvedésből, az iraki olajból és az amerikai adófizetők véréből és dollárjaiból.


The Obama Deception (Az Obama-csalás - magyar felirattal, online megtekinthető)

Letöltés:  Film | Felirat

Egy nagyhatású film, mely lerombolja a hazugságot, mely szerint Obama elnök az amerikai emberek érdekeit, és nem a bankokéit szolgálja. Az Obama jelenség pusztán egy átverés, melyet az Új Világrend készített az emberek megvezetésére. Obama eladható személyisége is csak azt a célt szolgálja, hogy az emberek önként, és a lehető legkevesebb zajjal hajtsák a fejüket a bankokrácia rabigájába. 

 

 

 

 

 

 


Michael Ruppert - Collapse (Összeomlás - magyar felirattal, letölthető)

Film | Felirat

A 2009-es év elején, egy forgatókönyvírás érdekében végzett kutatás alatt, amely a CIA részvételét akarta bemutatni a '80-as évek kábítószer-kereskedésében, egy interjút beszéltünk meg egy leleplezővel, kinek neve Michael Ruppert.
Hamar rájöttünk, hogy Ruppert nem igazán akar a kábítószer-kereskedelemről beszélni.Neki egészen más volt a fejében.
"Tudja...Sokat beszélnek Abraham Lincolnról. De nekünk nem olyan elnök kell,mint amilyen Abraham Lincoln volt,hanem amilyen Thomas Jefferson. Szerinte, minden nemzedéknek egy forradalomra van szüksége. Thomas Jefferson szerint, a szabadságod megőrzése érdekében, késznek kell lenned megvédeni azt, és ehhez nem kell mást kidobni, mint azokat a fejedben levő dolgokat, amik már nem jók semmire. Igen lusták lettünk. Több nemzedék lekésett a forradalomról, és csak gondolkodik.Én nem erőszakról és vérontásról beszélek, habár attól tartok már az van, én arról a forradalomról beszélek, amelyik talán a legnehezebb. Az emberi lélek, a gondolkodás forradalmáról.Késznek lenni mindent lerombolni, kidobni mindent, és egy teljesen új lappal kezdeni,mondván: - Rendben! Ezt most hogy oldjuk meg?"


Adam Curtis - Century of Self (magyar felirattal, letölthető)

Torrent (a 4 rész egyben) | Felirat 1. rész | Felirat 2. rész | Felirat 3. rész | Felirat 4. rész

Adam Curtis négy részes dokumentumfilmjében bemutatja, hogy az elmúlt alig több mint 100 évben miként változott meg az egyénről alkotott kép, és miként használták fel Sigmund Freud, az amerikai unokaöccse, Edward Bernays (aki a PR atyja) és más neves kortársuk elméleteit, miszerint az egyéneket a belső primitív, szexuális, agresszív vágyaik irányítják arra, hogy irányítsák az embereket, mind üzleti mind politikai célok szerint.

 

 


Fabian ötvösmester története (magyar felirattal, online megtekinthető)

1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész | 5. rész

Fabian ötvösmester története, avagy add nekem a világot és még öt százalékot -
egy mese a pénz és kamat létrejöttéről Larry Hannigan műve alapján.

"Ez a film a pénzrendszer tényleges fejlődését, és a benne lévő hibákat mutatja be. A valós körülményekkel és személyekkel való esetleges hasonlóságok nem véletlenszerűek, hanem szándékosak..."


Maxwell Igan - The Awakening (Az Ébredés -  magyar nyelvű, illetve feliratos; online megtekinthető és letölthető)

Magyar szinkronnal | Magyar felirattal | Letöltés

Magyar felirat (jobb egérgomb, Hivatkozás mentése más néven)

"Nehéz időszakot él át a világ a 21. században.

Nem számít, ki milyen szemlélettel nézi a világot, vagy mennyire próbál meg pozitív szemléletet felvenni, még mindig nagymérvű bizonytalanság uralkodik a legtöbb emberben a jövőt illetően. Sokan, akik vették a fáradtságot, hogy tanulmányozzák ezt, és tisztában vannak ezzel, reménytelennek látják a helyzetet, és sokan tehetetlennek érzik magukat az Új Világrend monstrumával szemben, mely egyre gyorsabban kebelezi be társadalmunkat.

Valójában azonban az emberek egyáltalán nem tehetetlenek, sőt az ellenkezője igaz, mivel van egy igen egyszerű és hatásos módja annak, hogy megállítsuk az Új Világrendet.
Legyünk őszinték. A rendszer, amiben élünk, korrupt. Velejéig romlott, önmagát szolgálja, és pszichopaták és bűnözők működtetik. És ezt mindenki tudja, mégis megússzák. És a világ ugyan ilyen hibásan működik tovább, csak azért, mert hagyjuk, hogy így történjen. Ne fogadd el ezt így! Értsd meg, hogy amivel valódi változást tudunk elérni a világban, az a rendszerrel szembeni engedetlenség."

The Yes Men Fix The World (magyar felirattal, online megtekinthető, illetve letölthető)
 

Letöltés: 1. rész | 2. rész | 3. rész | 4. rész Jelszó: kgb-site.net

 
 

Két fiatal férfi a világ ellen. Kiválasztanak egy-egy nagy céget, amik megérdemlik a szopatást. Csinálnak egy hamis honlapot a cég nevében. Megvárják, míg valaki meghívja a vállalatot (az általuk megadott címen) valami rendezvényre, ahol előadnak valami iszonyat abszurd ötletet, teljes komolysággal, esetleg nyilatkozatokat tesznek a cégek nevében. A maga kifordult módján vicces, ahogyan a pasi egy multi nevében jelenti be élő egyenes adásban (BBC, 300 millió néző): a cégünk felelősséget vállal a balesetért, az áldozatok kárpótlására elkülönítettünk 12 milliárd dollárt.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Kamarája betiltotta az őket érintő felvételeket, így a film kizárólag fájlmegosztókon terjed! 

 

 


Life, Inc. (Élet Rt. - magyar felirattal, online megtekinthető)

Az Élet Rt című filmben Douglas Rushkoff, a díjnyertes író, dokumentumfilm-készítő és tudós  nyomoz azután, hogy hogyan váltak a vállalatok a mostani élet uralkodó tényezőivé. Mint Rushkoff bemutatja, a legtöbb amerikai szívesen elfogadja a vállalatok értékeit anélkül, hogy megkérdőjeleznék hitelességüket. A szerző tíz könyvet írt a média, a technológia, és a társadalom témakörében, beleértve a Cyberia, Media Virus, Coercion, Nothing Sacred, Get Back in the Box, és az Ecstasy Club című regényeket.

 

 

 

 

 

 

 


The Money Fix (magyar felirattal, online megtekinthető)

The money fix az emberi világ és a természet gazdasági mintázatát vizsgálja - ezáltal megtanulhatjuk, hogy hogyan legyünk képesek újratervezni a gazdaság vérkeringését a közösség szintjén. A film bemutat három alternatív pénzrendszert, melyek segíthetnének megoldani a gazdasági problémákat azokban a közösségekben, amelyekben működnek.

 


Iran and the West Part I. - Tha Man Who Changed The World (Irán és a Nyugat - 1. rész - Az ember, aki megváltoztatta a világot - magyar felirattal, online megtekinthető, illetve letölthető)

Online megtekintés | Letöltés | Magyar felirat (Hivatkozás mentése más néven)

Irán 1978-ban forradalommal buktatta meg a sah USA által támogatott korrupt rendszerét. Azóta Irán viszonya a nyugati világgal erősen feszült.
A BBC három részes dokumentumfilmjében részletesen körüljárja a főszereplők visszaemlékezéseivel, az iráni forradalom óta eltelt 30 évben, Irán és a Nyugat kapcsolatát.


Where in the world is Osama bin Laden? (Hol az ördögben van Oszama Bin Laden? - magyar felirattal, letölthető)


Torrent | Magyar felirat

 

Morgan Spurlock dokumentumfilm-rendező, aki az amerikai gyorséttermekről szóló Super Size Me című filmjével lett világhírű, nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy megtalálja Oszama bin Ladent. Az apropót az adja, hogy a rendező felesége gyermeket vár. Spurlock már előre félti gyermekét a világtól, amibe beleszületik, a terrorizmustól, ami mindennapos lett a világ számos pontján. Így szülői felelősségtudata arra sarkallja, hogy a magányos akcióhősök szerepébe bújva, megkeresse a világ első számú közellenségét. Ahhoz, hogy megtalálja, meg kell ismernie nem csak Oszama bin Laden múltját, hanem azt a közeget is, ahonnan jön. Elutazik hát a Közel-Keletre, hogy Egyiptomot, Marokkót, Izraelt, Jordániát, Afganisztánt, Szaúd-Arábiát és Pakisztánt bejárva a nyomára akadjon. Eközben megismeri az ottani emberek életét, gondolkodásmódját és véleményüket az Amerikai Egyesült Államokról.

 


Vítejte v KLDR! (Üdvözöljük Észak-Korában! - magyar szinkronnal, letölthető)

Utazás az ismeretlenbe címmel hirdette meg az egyik cseh utazási iroda a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba szervezett útját. 1989 óta ez volt a második alkalom, hogy cseh turisták látogathattak Észak-Koreába, abba az országba, amely az Egyesült Államok és a nyugati országok szerint komoly fenyegetést jelent a világ biztonságára. A jelentkezéskor mindenkinek el kellett fogadnia, hogy az utazás során korlátozzák a szabadságukat, a szállodán kívül csak csoportosan, kísérővel közlekedhetnek, előre meghatározott helyszínekre mehetnek, és nem használhatnak mobilt és GPS-t.

 

 

 

 

 

 


A Da Vinci-kód titkai (magyar szinkronnal, letölthető)

Mindenki tudni szeretné, hogy vajon Dan Brown "A Da Vinci kód" című triller regénye fikción vagy tényeken alapul. Vajon Jézus tényleg feleségül vette Mária Magdalénát? És vajon Mária tényleg az egyik tanítványa volt? Valóban volt közös gyermekük, aki később a francia királyi ház vérvonalát indította el? Lehetséges, hogy egy ismeretlen katolikus társaság titkolta ezt, és még sok más rejtélyt Jézusról? Elképzelhető, hogy olyan híres emberek, mint Leonardo da Vinci és Sir Isaac Newton a titokba beavatottak voltak? Vajon "Az Utolsó Vacsora" című képével Leonardo figyelmeztetni akart bennünket?
"A Da Vinci-kód" és más a Da Vinci-kódról szóló könyvsikerek alapján készült filmünk megoldja a 2000 éves rejtélyt! Írók, vezető régészek, teológusok, művészettörténészek, filozófusok és tudósok adnak interjút A Da Vinci-kód titkaival kapcsolatban, hogy választ kaphassunk a már régen feltett kérdésekre.

 

 

 


Wake Up Call - Ébresztőfilm (magyar felirattal - online megtekinthető, illetve letölthető)

Online megtekintés

Letöltés .avi és DVD formátumban

Azoknak, akik még alszanak. Azoknak akik már ébredeznek. Azoknak, akik azt hiszik, hogy a „Mátrix” csupán egy film és nem a valóság. Az „Ébresztőfilm” egy összefoglalása mindannak amivel már sokat foglalkoztunk és amiről már rengeteg minden jelent meg az oldalunkon is. A film egyfajta szintézise annak az őrületnek, melyet hol a demokrácia, hol a kommunizmus, hol a fasizmus mezébe öltöztetve kényszerítenek az emberiségre az Irányítók. Azok, akiknek a pénz már nem opció, mert a pénzt maguk „gyártják”, ezért a hatalom és a totális kontroll őrülete egyedül az, amely lázban tartja fantáziájukat. De ők nem valamiféle fantáziavilágban élnek, hanem egy nagyon kegyetlen valóság megteremtői. Ugyanakkor ne feledjük: mindez nem lehetne lehetséges, ha az emberiség nem a rabszolgaság tudati állapotának mély, kómás fázisában vegetálna. A rabszolgaságot sokan élvezik. A legtöbb földi ember számára ez a lételem. Miért is? Mert nem ismeri a valódi szabadságot. Azt hiszi, hogy a szabadosság egyenlő a szabadsággal. Az állandó negatív eredőjű energiák gerjesztése, egyenlő a változásra való vággyal. A valódi szabadság nem kívül születik meg. Nem hozza el tálcán senki nekünk. A valódi szabadság mi magunk kell legyünk. A valódi szabadság az Élet megtapasztalása. A Szeretet megtapasztalása. Mert ahol nincsenek rabszolgák, ott nincs rabszolgaság sem. Ahol valódi szabad szellemek élnek, azok nem egymás ellen, egymás kárára hanem egymással, egymás javára munkálkodnak. Egy más, egy teljesen más tudati dimenzióban. A filmet azoknak ajánlom, akik lehetséges válaszokat keresnek, de óvva intek mindenkit a bűnbakkereséstől és a hárítástól. Ahhoz, hogy a filmben vázolt világ működhessen, mindenki felelős, aki azt zsigeri szinten élteti, és elfogadja. Az önző, önmaga emberi mivoltából kifordult, kivetkőzött fogyasztó ugyanúgy, mint az oligarcha.

A filmet és a linkeket köszönöm PirosPirulának; a leírás a kataklizma.info oldalról való.


Anne Leonard: The story of bottled water (A palackozott víz története - magyar felirattal, online megtekinthető)

Anne Leonard mesél a mesterséges igénykeltésről. Hogyan vették rá az amerikaiakat, hogy félmilliárd palack vizet vegyenek hetente, amikor a víz a csapból is folyik? Az kisfilm feltárja a palackozó vállalatok támadásait a csapvíz ellen és a csábító, környezetbarát reklámok bevetését, amivel a vele járó műanyaghulladék hegyeket tusolják el. A film arra kér mindannyiunkat, hogy térjünk vissza a csapvízhez. És ne csak úgy, hogy kerüljük a palackozott vizet, hanem, hogy támogatjuk a tiszta, mindenki számára elérhető víz biztosítását.


Anne Leonard: The Story of Cosmetics (A kozmetikumok története - magyar felirattal, online megtekinthető)

A hét perces rövid animáció arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mennyi ártalmas anyag található a minden nap használt és biztonságosnak vélt illatszereinkben.

Minden ember, nő és férfi egyaránt, rengeteg szépségipari cikket használ a sampontól kezdve a parfümig. De vajon tudjuk mit is kenünk, vagy fújunk magunkra? Persze, mindegyiknek jobbnál jobb illata van, de a mesterséges anyagok világában már tudjuk, ez nem feltétlen azt jelenti, hogy mindez egészséges. Sőt, akár még meg is lepődhetünk, hogy kedvenc dezodorunk, vagy rúzsunk például nehéz fémet és egyéb veszélyforrást is tartogat számunkra.


Anne Leonard: The Story of Electronics (Az elektronikai termékek története - egyelőre csak angolul, online megtekinthető)

Ma már ki ne használna laptopot, mobiltelefont, televíziót, vagy DVD-ket? Sőt, akár mindet! A mindennapi életünk részeit képező termékek azonban jelentős mérgező anyagok forrásai is.

Néhány elektronikai termék, mint például az okostelefonok és a laptopok olyan nehézfémeket tartalmaznak, mint a kadmium, berillium, a hat vegyértékű króm, vagy arzén, amelyek bizonyítottan beépülnek és felhalmozódnak a testünkben és a környezetben is. Az elektronikai termékekben futó PVC-vel bevont vezetékek és kábelek mérgező adalékokat, úgynevezett ftalátokat foglalnak magukba. A hatalmas öreg katódsugárcsöves monitorok és televíziók összeszerelésénél pedig akár 2-4 kg ólmot is felhasználtak. A már fejlettebb lapos képernyők kevesebb ólmot tartalmaznak ugyan, azonban a bennük lévő lámpákhoz higanyt is alkalmaznak.

Minderről és még másról is szól Annie Leonard új filmje, az Elektronikai Termékek Története.


Wikirebels (A Wikileaks története - magyar felirattal, online megtekintheő)

WikiRebels címmel, fél év filmezés és információgyûjtés után készített dokumentumfilmet a Svéd Televízió Julian Assagne-ról és a WikiLeaks-rõl.
Elsõ exkluzív film a WikiLeaks-rõl és az emberekrõl, akik mögötte dolgoznak.

Hol találod a WikiLeaks-et? Mik a céljai? Ki Assange: a szabadság bajnoka vagy csak egy molesztáló? Információszabadság és szólásszabadság a mai demokráciákban.

"Az egész csak hozzáállás kérdése. Hogy milyen az ember hozzáállása a társadalomhoz. Belenyugszunk-e mindenbe, mert ezt dobta a gép vagy épp úgy gondoljuk, hogy a társadalom olyasmi, ahol azonosítunk egy problémát és találunk rá egy kreatív megoldást. Úgyhogy olyasmi ez, hogy nézõi vagyunk csak a mûsornak vagy aktívan részt is veszünk a dolgok formálásában." (idézet a filmbõl)


SiCKO (magyar felirattal, letölthető)

Torrent | Felirat

Online megtekinthetőség (angol)

A film több átlagos amerikai állampolgár ügyének bemutatásával nyit, akiknek életét szétzilálta, tönkretette - és néhány esetben bevégezte -, valamiféle egészségügyi ellátási katasztrófa, így nyilvánvalóvá válik, hogy a válság nem csupán azt a 47 millió polgárt érinti, akik biztosítás nélkül élnek, hanem azokat is, akik lelkiismeretesen fizetik járandóságaikat, ám a bürokrácia bármikor lesújthat rájuk is. Miután bemutatja, hogyan is került ilyen szörnyű állapotba a rendszer (a rövid válasz a profittermelés és Nixon elnöksége), a rendező magával visz minket egy földkörüli útra, amely során olyan országokat is meglátogatunk, mint Kanada, Nagy-Britannia és Franciaország, ahol minden állampolgár alanyi jogon részesül ingyenes egészségügyi ellátásban. Végezetül Moore a 9/11-es katasztrófa hőseinek egy csoportját gyűjti maga köré - olyan mentőmunkásokat, akik ma immunrendszeri betegségekben szenvednek, ám az Egyesült Államokban megtagadják tőlük a megfelelő orvosi ellátást. A rendező a legváratlanabb helyre viszi el ezeket az embereket, ahol, amellett, hogy megfelelő ellátásban részesülnek, diplomáciai bonyodalom részesei is lesznek.

Bár a SiCKO ugyanazon a provokatív és szenzációvadász ösvényen jár, mint a rendező előző filmsikerei, az Oscar-díjas KÓLA, PUSKA, SÜLTKRUMPLI és minden idők legsikeresebb dokumentumfilmje, a FAHRENHEIT 9/11, mégis valami egészen mást jelent Michael Moore számára. SiCKO az ostoba és néha kegyetlen amerikai egészségügyi ellátási rendszer szívvel-lélekkel felvázolt portréja, olyan emberek nézőpontjából elmesélve, akiknek egészen különleges és bizarr kihívásokkal kellett megküzdeniük azért, hogy a nekik kijáró ellátásban részesülhessenek. Mark Twain és a híres amerikai komikus és társadalomkritikus, Will Rogers nyomdokaiban járva a SiCKO a humort használja eszközéül ahhoz, hogy megejtő történeteket meséljen el nekünk, és ahhoz, hogy rávezesse közönségét arra, hogy egy alternatív ellátási rendszer az egyetlen megoldás a problémára.

komment

süti beállítások módosítása